01 iun 2023 - Coronavirus

COVID 19. Premierul din Singapore s-a infectat din nou chiar înaintea unui summit Asia-Pacific

Premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, a anunţat joi că a primit un nou rezultat pozitiv la testul pentru depistarea COVID-19. Prim-ministrul se pregăteşte să găzduiască o întâlnire importantă cu lideri din zona Asia-Pacific.

Rezultatul de joi apare la aproximativ o săptămână şi jumătate după testul iniţial care a fost tot pozitiv. Lee Hsien Loong a dezvăluit că se simte bine şi că medicii i-au spus că este un caz de reinfectare.

„Mă simt bine... Medicii mei spun că este o revenire a COVID, care se întâmplă în 5-10% din cazuri. Este încă transmisibilă, deşi riscul nu este ridicat în comparaţie cu infecţia iniţială”, a transmis premierul din Singapore, potrivit CNBC.

Ca urmare, Lee a ratat participarea la o ceremonie organizată la un templu hindus din Singapore. Premierul are 71 de ani şi a aflat că s-a infectat pe 22 mai, după ce s-a întors dintr-o călătorie oficială de şase zile în Africa de Sud şi Kenya.

Singapore se pregăteşte să găzduiască lideri din domeniul apărării din regiunea Asia-Pacific. La întâlnirea programată în weekend vor participa, printre alţii, ministrul apărării din China, Gen. Li Shangfu, Secretarul Apărării din SUA, Lloyd Austin, şi premierul australian Anthony Albanese.

Sursa : www.mediafax.ro