16 iul 2020 - Coronavirus

"Covid, Colivia noastră". O carte despre ce înseamnă această boală pentru 50 de români s-a lansat la Iaşi

Ai avut ideea de a pune pe hârtie tot ce ai gândit sau ai simţit în această perioadă, când oriunde te întorci auzi despre infecţia cu noul coronavirus? 50 de români cunoscuţi au făcut asta pentru tine, iar textele lor au fost adunate într-un volum.

“Covid, Colivia noastră” este un volum colectiv, în care semnează şi preşedintele Academiei Române, Preafericitul Daniel, medici, scriitori sau actori.

„Sunt oameni în măsură să exprime împreună şi separat un fel de sentiment colectiv, care ţine şi de o anumită revoltă în faţa neputinţei, pentru că nu poţi nici să îl eviti, nici să îl omori, tot ce poţi e sa speri că va trece, că vei rezista, că nu o sa se ia pe tine”, a explicat prof. univ.dr. Laurenţiu Soitu, coordonatul volumului.

„Ceea ce reprezintă această carte este ceea ce este în spatele cifrelor, a anunţurilor vis-a-vis de numărul de îmbolnăviri, numărul de decese, ci cuprinde simţămintele şi trăirile unor oameni care reprezintă ceva în societate”, spune şi prof. univ. dr. Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Sursa : www.mediafax.ro