21 ian 2022 - Coronavirus

Medic răpus de COVID, după ce a tratat acasă sute de pacienţi

Un medic italian care, în cei doi ani de pandemie, a tratat sute de pacienţi COVID acasă, a murit răpus de coronavirus.

Medicul Giuseppe Comodo ar fi împlinit 69 de ani în iunie şi era un susţinător al îngrijirii bolnavilor acasă.

De la izbucnirea pandemiei, a tratat sute de pacienţi fără să se menajeze. Giuseppe Comodo şi-a onorat profesia până când coronavirusul l-a dus pe patul din secţia de terapie intensivă a spitalului Mauro Scarlato din Scafati - Salerno timp de aproximativ două săptămâni. Apoi, virusul a reuşit să-i curme viaţa, scrie La Stampa.

Zeci de mesaje publice au fost postate pe reţelele de socializare.

„Aş fi vrut să nu scriu niciodată această postare. Ai vindecat sute de pacienţi în faţa ochilor mei...nu te-ai cruţat niciodată, îi sunai pe toţi de trei ori pe zi. Ai lucrat de Crăciun, de Revelion, de Paşte şi de sărbătorile de vară, fără să oboseşti vreodată...Iubeai viaţa, aveai puterea să redai zâmbetul şi speranţa oricui, erai mereu pregătit cu glume, reuşeai să dezamorsezi chiar şi cea mai jenantă situaţie... nu ai vrut să faci a treia doză, spuneai că preferi să te pensionezi mai devreme. Dar simţul datoriei a prevalat. Ai vrut să tratezi pacienţii COVID acasă pentru că ai vrut să îi asculţi. Ai luptat cu toată puterea ta. Te-ai luptat ca un leu. Până acum câteva ore”, este unul dintre mesaje.

O altă pacientă îţi aminteşte astfel de medic: „El era doctorul Giuseppe Comodo, care de 2 ani tratează sute de pacienţi gratuit, în afara orelor de serviciu. A lucrat la ambulanţă, vaccinat cu 3 doze. Astăzi a murit din cauza Covid. Şi-a luat un angajament concret, zilnic, oferindu-şi profesionalismul, experienţa şi timpul liber, zi şi noapte, Crăciun, Paşte, sărbători. Departe de polemici”.

Sursa : www.mediafax.ro