05 dec 2021 - Coronavirus

Medicamentele contra COVID ar putea fi disponibile la scară mare în Marea Britanie până la Crăciun

Prima pastilă administrată pe cale orală, împotriva Covid-19, ar putea fi disponibilă până la Crăciun în Marea Britanie.
Molnupiravir, cunoscută şi sub numele de Lagevrio, ar urma să fie disponibilă în următoarele săptămâni, relatează Th Sun.
Luna trecută, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a declarat Molnupiravir drept „sigură şi eficientă” în reducerea numărului de spitalizări şi decese la persoanele care au luat contact cu virusul. Marea Britanie este prima ţară din lume care a autorizat utilizarea lor.
Sunday Telegraph raportează că spitalele şi medicii de familie vor primi o serie de medicamente anti- Covid, pentru a se asigura că tratamentul ajunge la pacienţi cât mai repede posibil, odată ce sunt confirmaţi pozitivi.
Conform datelor din studii medicamenteul produs de Merck şi Ridgeback Biotherapeutics 7,3% dintre persoanele infectate cărora li s-a administrat molnupiravir au ajuns la spital, comparativ cu 14,1% dintre persoanele cărora nu li s-a administrat medicamentul.

Sursa : www.mediafax.ro