15 oct 2021 - Coronavirus

România trimite pacienţi cu COVID în străinătate. Trei pacienţi vor ajunge la Szeged

Trei pacienţi de la UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad au fost transferaţi vineri la Spitalul din Szeged în urma protocolului încheiat între România şi Ungaria.

„Trei pacienţi din Unitatea Primire Urgenţe, diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2, au plecat spre Spitalul din Szeged în urma unui protocol încheiat între România şi Ungaria”, au anunţat pe Facebook reprezentanţii spitalului din Arad.

Conforrm acestora, pacienţii au 30, 61 şi 68 de ani.

„Prima pacientă care a urcat în ambulanţa SMURD este Roxana, o tânără încrezătoare că se va întoarce sănătoasă acasă”, au mai scris reprezentanţii spitalului.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 12 pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, aflaţi în stare critică, sunt transportaţi vineri în Ungaria. Este vorba despre 5 pacienţi intubaţi care vor fi transferaţi în centrul universitar din Debrecen şi 7 pacienţi (2 intubaţi şi 5 cu necesar de oxigen) care vor fi transferaţi în centrul universitar din Szeged.

Toţi pacienţii se află în stare stabilă, sunt transportabili şi sunt internaţi în unităţile de primiri urgenţe ale unor spitale din Bucureşti şi din ţară.

Sursa : www.mediafax.ro