14 ian 2022 - Coronavirus

Un jucător important de la Bayern Munchen are probleme serioase la inimă după ce a avut Covid

Antrenorul lui Bayern, Julian Nagelsmann, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă înainte de meci, că în cazul lui Alphonso Davies a fost detectată o problemă în urma unei examinări la care au fost supuşi toţi fotbaliştii infectaţi cu Covid.

"Nu se va prezenta la antrenament până la noi ordine. Nu va fi disponibil nici în următoarele săptămâni" a spus Nagelsmann, potrivit CP24.

Ecografia arată că această miocardită nu este atât de dramatică, dar este un semn de miocardită. Totuşi, trebuie să se vindece şi asta va dura cu siguranţă ceva timp”, a adăugat el.

Miocardita este o afecţiune uşoară, temporară, în marea majoritate a cazurilor, potrivit experţilor.

Întrebat dacă miocardita s-a datorat COVID, Nagelsmann a spus că este greu de spus.

Asta s-a întâmplat altor jucători şi înainte de Covid. Acum probabilitatea este mai mare prin îmbinarea Coronavirusului cu sportul de performanţă. Dar asta nu este relevant pentru noi acum. Nu este relevant pentru tratament. Nu contează dacă Alphonso Davies are miocardită din cauza gripei, Omicron, Delta sau orice altceva.Situaţia este că este absolut îngrozitor, este teribil. Ce pot sa spun? O situaţie proastă pentru noi.” a adăugat antrenorul german.

Bayern a declarat săptămâna trecută că Davies a fost testat pozitiv şi se simţea bine în timp ce se izola acasă. El a fost unul dintre cei şase jucători de la Bayern care s-au întors la antrenamente miercuri.

Nagelsmann a spus că Davies va înceta antrenamentul până la noi ordine pentru a-şi acorda corpului timp să-şi revină. Bayern Munchen va juca sâmbătă la Koln în Bundesliga.

Jucătorul canadian nu va putea nici să-şi ajute naţionala în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial, fiind scos din lot pentru meciurile cu Honduras şi El Salvador. Davies are la doar 21 de ani 35 de selecţii la naţională, cu 10 goluri şi 15 pase de gol.

Sursa : www.mediafax.ro