06 aug 2022 - Coronavirus

Un oraş turistic din China impune restricţii din cauza COVID

Oraşul Sanya, din sudul Chinei, unde numeroşi turişti petrec vacanţa pe plajă, a impus sâmbătă un restricţii dure şi a închis sistemul de transport public în încercarea de a opri o epidemie de COVID-19 în timpul sezonului turistic de vârf, relatează Reuters.

Autorităţile au anunţat că măsurile de restricţie încep la ora 6 dimineaţa (22:00 GMT), afirmând că situaţia COVID este „foarte gravă” şi că mişcarea oamenilor este restricţionate. Nu s-a precizat însă când ar putea fi ridicate măsurile.

„Îndemnăm publicul larg şi turiştii să înţeleagă şi să îşi ofere sprijinul”, au spus autorităţile într-o declaraţie pe contul WeChat al guvernului oraşului.

Oraşul de pe insula Hainan a raportat 263 de cazuri de COVID vineri. Autorităţile au declarat că au detectat subvarianta Omicron BA.5.1.3.

Restricţiile au loc în plin sezon turistic pentru oraş, care este, de asemenea, cunoscut pentru cumpărăturile sale duty-free şi găzduieşte mai multe hoteluri de lux administrate de companii internaţionale.

Viceprimarul He Shigang a declarat pentru televiziunea de stat CCTV că în oraş se află aproximativ 80.000 de turişti, dar cazurile de COVID-19 au fost în principal în rândul rezidenţilor.

Oamenii au în continuare voie să părăsească Sanya, dar pentru a face acest lucru trebuie să prezinte două teste PCR negative efectuate în termen de 48 de ore.

Unii turişti au apelat la reţelele de socializare pentru a-şi exprima frustrarea.

„Avionul meu trebuia să plece la ora 9 dimineaţa, dar au blocat brusc oraşul ... Trebuie să mă întorc acasă pentru a începe munca”, a declarat un utilizator al platformei Weibo.

Oraşul a început joi să impună măsuri de izolare în unele locuri. Mai multe locuri, inclusiv centrele sale comerciale duty-free, populare printre cumpărătorii chinezi care nu pot călători în străinătate, au fost închise vineri.

Sursa : www.mediafax.ro