14 oct 2021 - Mediu

BMW este pregătit pentru interzicerea maşinilor cu combustibil fosil mai devreme decât prevede noul proiect de lege al Uniunii Europene în privinţa combaterii încălzirii globale

Uniunea Europeană a propus interzicerea maşinilor cu motoare pe combustie internă din 2035, ca parte a unui pachet mai larg de măsuri privind combaterea încălzirii globale. Compania germană BMW nu se teme, însă, de interdicţie.

Directorul general, Oliver Zipse a declarat că până în 2030 gama de maşini electrice a companiei se va diversifica şi nu vor întâmpina probleme din această perspectivă.

"Vom fi gata pentru interzicerea motoarelor pe combustie internă. Dacă o regiune, un oraş, o ţară vrea să le interzică, suntem pregătiţi să venim în întâmpinare cu o gamă largă de vehicule electrice sustenabile", a declarat Zipse într-o conferinţă în oraşul Nuertingen, lângă Stuttgart.

Spre deosebire de rivalii de la Volkswagen şi General Motors, BMW nu a stabilit o dată când va scoate din producţie maşinile pe bază de combustibili fosili. Compania germană estimează că până în 20230 vânzările globale de maşini electrice vor atinge 50%.

Sursa : www.mediafax.ro