Şedinţă de urgenţă după confirmarea Omicron în România. Ciucă Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiştii din domeniul sănătăţii şi al situaţiilor de urgenţă

Premierul Nicolae Ciucă a convocat pentru acestă dimineaţă o întâlnire cu ministrul Sănătăţii şi cu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Centrului de Control al Bolilor Transmisibile, după ce sâmbătă au fost confirmate primele cazuri de infectare cu Omicon în România.

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenţei tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătăţii, şeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiştii din domeniul sănătăţii şi al situaţiilor de urgenţă”, a anunţat Nicolae Ciucă sâmbătă seara.

Acesta spune că nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja ţara de o evoluţie nedorită.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvenţieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, care confirmă prezenţa noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la Bucureşti în data de 30 noiembrie 2021.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din judeţul Braşov şi un bărbat în vârstă de 59 de ani din judeţul Vaslui.

Sursa : www.mediafax.ro