ASPA Bucureşti, reacţie după acuzaţiile lui Ciucu Nu am primit răspuns de la poliţia locală Sector 6

Conducerea ASPA Bucureşti a reacţionat după acuzaţiile primarului Ciprian Ciucu. „Nu am primit de la Poliţia Locală Sector 6 un răspuns cu privire la permisiunea de a acţiona pe proprietatea privată respectivă”, acuză ASPA, în urma unui caz înregistrat în zona Lacul Morii în 14 ianuarie.

Potrivit Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) Bucureşti, în 14 ianuarie 2023, ASPA a avut o acţiune de capturare în zona Lacul Morii, la care a solicitat participarea unui echipaj de la Poliţia Locală Sector 6.

În urma acţiunii, au fost identificaţi 4 câini care au intrat pe o proprietate privată în prezenţa echipajelor ASPA şi al Poliţiei Locale Sector 6.

„La finalul acţiunii, echipajul ASPA a întocmit un Raport de activitate în care a consemnat că nu au putut fi capturaţi câinii deoarece s-au retras pe o proprietate privată, au menţionat şi numele posibilului proprietar al terenului. Raportul a fost semnat şi de poliţistul local de la sectorul 6, prezent la acţiune. Până în prezent nu am primit de la Poliţia Locală Sector 6 un răspuns cu privire la permisiunea de a acţiona pe proprietatea privată respectivă”, arată reprezentanţii ASPA.

Conducerea ASPA nu şi-a îndeplinit misiunea şi obiectivele legale, a acuzat miercuri primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, după tragedia de la Lacul Morii, când o femeie a fost ucisă de câini. El evocă date privind numărul de câini capturaţi din Capitală în ultimii ani, cifrele fiind tot mai mici.

Sursa : www.mediafax.ro