Europol reclamă un caz halucinant la Poliţia Mureş

Sindicatul Europol susţine că şeful Poliţiei oraşului Iernut, judeţul Mureş, îi urmăreşte pe poliţişti printr-o aplicaţie descărcată pe telefonul mobil de serviciu, printre conturile autorizate să acceseze locaţia poliţiştilor aflându-se şi fosta lui soţie.

Potrivit sindicatului Europol, şeful Poliţiei oraşului Iernut a recurs la o aplicaţie descărcată la „liber” din magazinul de aplicaţii şi pe care a instalat-o pe telefonul mobil de serviciu pe care poliţiştii din subordine îl folosesc.

„Mai mult, printre conturile autorizate să acceseze locaţia poliţiştilor se află fosta lui soţie de care a divorţat, dar şi fiica sa, ambele având vizibile adresele de e-mail în aplicaţie, cu rol de administrator care pot vedea în orice moment unde se află patrulele de poliţie. Şeful Poliţiei Iernut, cms. Bozonc Alin a fost numit în această funcţie în anul 2021 iar de atunci îşi terorizează subalternii sub diferite forme. Spre exemplu, înainte de instalarea ilegală a acestei aplicaţii pe telefoanele de serviciu, acesta le cerea poliţiştilor, chiar şi când era în concediu sau liber, să îi comunice pe whatsapp când intră în sediul poliţiei, când ies, poziţia din teren, persoanele pe care le-au legitimat sau măsurile aplicate”, scriu cei de la Europol.

Ei spun că nu au putut documenta scopul real al monitorizării poliţiştilor şi dacă informaţiile cu privire la poziţia lor în teren sunt folosite de persoane din afara instituţiei „pentru a se <orienta> atunci când vor să transporte ilegal material lemnos, ţigări de contrabandă sau alte mărfuri supuse accizării, însă privirea de ansamblu ne demonstrează încă o dată că e plin de <menegeri> în Poliţie care tratează instituţia şi subalternii ca pe propriul SRL”.

„Dincolo de procesarea ilegală a informaţiilor legate de poziţia în teren a poliţiştilor, de către persoane neautorizate, respectiv de fosta soţie a cms. Bozonc Alin, acesta şi-a umilit şi hărţuit subalternii până la nivelul în care mai mulţi dintre ei au suferit de stări de anxietate, depresie iar unul dintre colegi a avut nevoie de tratament de specialitate din cauza comportamentului la care era supus. Poliţiştii Poliţiei Iernut au semnat un raport de 20 de pagini adresat conducerii IPJ Mureş, care conţine detalii şocante ale modului în care cms. Bozonc îşi exercită funcţia şi aşteaptă o reacţie promptă pentru aceste fapte. Sindicatul EUROPOL a remis o sesizare către conducerea Poliţiei Române şi către DGPI pentru a interveni urgent în acest caz şi pentru a efectua verificări cu privire la gravitatea scurgerilor de informaţii din interiorul Poliţiei Iernut”, adaugă sursa citată.

Sursa : www.mediafax.ro