Explozie urmată de un incendiu la o fabrică de praf de puşcă din Franţa. Cel puţin 7 răniţi

Cel puţin 7 persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri, după o explozie la o fabrică de praf de puşcă din Bergerac, Franţa.

Şapte persoane au fost rănite, dintre care una în stare gravă, potrivit primarului Jonathan Prioleaud, care cere ca zona să fie evitată, anunţă Le Figaro.

Explozia a fost urmată de un incendiu.

"Mijloace importante sunt desfăşurate", a declarat Gérald Darmanin, ministrul de Interne al Franţei, pe Twitter, adăugând că "urmăreşte îndeaproape situaţia", în colaborare cu ministrul pentru tranziţie ecologică, Christophe Bechu.

Centrul operaţional departamental a fost activat de către prefectura din Dordogne.

Fabrica e specializată în producerea nitrocelulozei, un element indispensabil în fabricarea prafului de puşcă şi a explozivilor.

Funcţională din 2013, fabrica este clasificată Seveso cu prag ridicat, ceea ce reprezintă un nivel ridicat de vigilenţă aplicat siturilor industriale cu risc. Siturile Seveso produc sau depozitează substanţe care pot fi periculoase pentru oameni şi pentru mediu şi fac obiectul unor reglementări foarte stricte.

În Franţa, 705 situri industriale sunt clasificate ca situri cu prag ridicat Seveso.

În 2019, incendiul de la fabrica Lubrizol din Rouen, clasificată, de asemenea, ca sit Seveso cu prag ridicat, a provocat mai mulţi răniţi, dintre care opt au necesitat spitalizare.

Sursa : www.mediafax.ro