14 oct 2021 - Sănătate

Cîţu anunţă că nu ia în calcul carantina în Bucureşti şi Ilfov. „Discutăm despre introducerea certificatului verde pentru toate activităţile”

Întrebat, după şedinţa de Guvern, dacă se gândeşte la o carantină pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov, din cauza ratei mari de infectare, premierul interimar a răspuns că „nu în acest moment”, pentru că nu ar funcţiona.

„Nu luăm în discuţie. Aţi văzut că şi anul trecut s-a discutat despre carantinarea Bucureştiului şi a Ilfovului şi nu a funcţionat. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”, a spus Cîţu.

Acesta a precizat că a discutat cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şi mai degrabă s-ar impune certificatul verde pentru toate activităţile din România.

„Pentru orice activitate la care intrăm, când intrăm în contact cu persoanele să avem acest certificat verde, în activităţile economice. Dacă dorim să avem în continuare economia deschisă cred că aceasta este o măsură care ar ajuta foarte mult. Încă nu am discutat despre a reduce numărul de funcţionare în weekend pentru activităţi economice. Ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificat verde pentru orice activitate economică este un pas important şi ne gândim la acest lucru”, a mai spus Cîţu.

De asemenea, premierul Cîţu a precizat că Guvernul interimar trimite la Parlament proiectul de lege prin care angajaţii din sănătate care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi nu au trecut prin boală să se testeze pe banii lor.

Sursa : www.mediafax.ro