22 sep 2020 - Sănătate

Donald Trump condamnă responsabilitatea Chinei în apariţia pandemiei

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat, în discursul rostit marţi la Adunarea Generală ONU, responsabilitatea Chinei în răspândirea coronavirusului şi acţiunile Iranului de susţinere a terorismului.

"Suntem implicaţi încă o dată într-o luptă globală majoră. Purtăm o luptă teribilă cu acest inamic invizibil, virusul din China. Trebuie să tragem la răspundere naţiunea care a declanşat această pandemie asupra lumii", a declarat Donald Trump în discursul rostit prin videoconferinţă, la reuniunea Adunării Generale ONU, conform site-ului Axios.com.

Liderul de la Casa Albă a criticat abordarea altor ţări faţă de politicile mediului din Statele Unite. "Vor doar să sancţioneze America, iar eu nu voi accepta acest lucru. Dacă Naţiunile Unite vor să fie o organizaţie eficientă trebuie să se concentreze pe problemele reale ale lumii. Acestea includ terorismul, oprimarea femeilor, traficul de persoane", a afirmat Donald Trump.

Preşedintele SUA a criticat politicile Iranului. "Ne-am retras din acel teribil acord nuclear cu Iranul şi am impus sancţiuni dure asupra celui mai mare sponsor al terorismului din lume", a adăugat Trump, potrivit cotidianului Times of Israel.

Donald Trump a lăudat "succesul major reprezentat de cele două acorduri de pace din Orientul Mijlociu, obţinute după decenii fără progrese". Trump se referă la acordurile de pace semnate de Israel cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain.

"Aceste acorduri reprezintă începutul unui nou Orient Mijlociu. (...) Intenţionăm să oferim noi acorduri de pace în scurt timp, nu am fost niciodată mai optimist în legătură cu viitorul acestei regiuni. (...) Aceste acorduri mediate de SUA evidenţiază abordarea păcii prin putere", a subliniat Donald Trump.

Sursa : www.mediafax.ro