21 ian 2022 - Sănătate

OMS recomandă vaccinarea copiilor de 5-11 ani cu Pfizer. Vaccinul era recomandat până acum la persoanele cu vârsta de 12 ani

Comitetul consultativ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii recomandă extinderea utilizării unei doze reduse de vaccin COVID-19 al Pfizer la copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Recomandarea vine după ce Grupul Consultativ Strategic de Experţi (SAGE) privind imunizarea a organizat miercuri o reuniune pentru a evalua vaccinul Pfizer, conform Reuters.

Vaccinul era recomandat până acum la persoanele cu vârsta de 12 ani şi peste.

Doza recomandată pentru populaţia mai tânără este de 10 micrograme în loc de 30 de micrograme, cât este pentru cei cu vârsta de 12 ani şi peste.

„Această grupă de vârstă (5-11 ani) este grupul cu cea mai redusă prioritate de vaccinare, cu excepţia copiilor care au comorbidităţi", a declarat preşedintele SAGE, Alejandro Cravioto.

De asemenea, comitetul a recomandat ca dozele de rapel ale vaccinului COVID-19 să fie administrate de la 4 până la 6 luni de la finalizarea seriei primare, la grupurile cu prioritate mare, precum adulţii în vârstă şi lucrătorii din domeniul sănătăţii.

Sursa : www.mediafax.ro