07 feb 2023 - Sănătate

Stare de urgenţă de 3 luni pentru 10 provincii turceşti care au fost devastate de cutremure

Preşedintele Turciei a declarat stare de urgenţă pentru 3 luni în 10 provincii afectate de cele două seisme majore, cu magnitudinea 7.8, respectiv 7.5.

"Am decis să declarăm starea de urgenţă pentru a ne asigura că activitatea de salvare şi recuperare poate fi desfăşurată rapid", a declarat Erdogan într-o declaraţie televizată.

Numărul victimelor a ajuns deja la câteva mii şi creşte continuu, pe măsură ce sunt găsite tot mai multe trupuri neînsufleţite, relatează AFP.

Turcia se confruntă cu "unul dintre cele mai mari dezastre" nu doar din istoria sa, ci şi din lume, afirma preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

"Monitorizez situaţia. Până în prezent, 54.000 de corturi şi 102.000 de paturi au fost trimise în regiunile afectate de cutremur. Aproape 54.000 de persoane participă la operaţiunile de salvare în toate zonele afectate de cutremure. 70 de ţări şi-au oferit ajutorul", a declarat Erdogan.

La această oră, bilanţul cutremurelor depăşeşte 5.000 de morţi, iar multe persoane sunt încă dispărute şi grav rănite. Iar la scurt timp după ce dezastrul seismic a lăsat zeci de mii de oameni fără adăpost, s-a declanşat o furtună brutală, ameninţând şi mai multe vieţi.

Sursa : www.mediafax.ro